Mijn verhaal

Ik ben een meisje genaamd Jane Kageha, ik ben 23 jaar oud. Ik heb mijn basisschool gedaan op de Losengeli Primary school, hier ben ik geëindigd als een gemiddelde student. Hierdoor kwam ik niet in aanmerking voor een beurs om verder te studeren, dus kon ik ook niet verder studeren. 

In 2007 ben ik zwanger geraakt van mijn toenmalige vriend. We zouden gaan trouwen, maar toen de verkiezingen begonnen en de onrust die daarmee gepaard is gegeaan, is hij spoorloos verdwenen. Tot op de dag van vandaag heeft nooit iemand iets van hem gehoord of zijn lichaam gevonden. 

Dit maakt mijn leven heel zwaar een alleenstaande moeder heeft in Kenia geen toekomst. 

 

Mijn verhaal
Gezinssituatie

Gezinssituatie

Ik kom uit een gezin van 18 kinderen, 7 jongens en 11 meisjes. Mijn ouders waren heel arm en hadden dus niet voldoende geld om goed voor ons te kunnen zorgen. Jaar na jaar overleden er broertjes en zusjes, zowel door ziekte als door gebrek aan eten. Op het moment zijn we nog over met 3 jongens en 7 meisjes. 

Mijn beide ouders en al mijn broers en zussen zijn werkloos. Mijn jongere broertjes en zusjes zitten nog op de basisschool. Dit is al heel moeilijk voor ons, want het schooluniform en schoolgeld zijn lastig bij elkaar te krijgen. We krijgen wel eens geld van mensen, maar dat gaat dan direct naar de benodigdheden voor het gezin, als eten en kleding. 

Ik wil heel graag tailoring studeren om zo voor mijn kindje te kunnen zorgen en voor mijn familie, zodat onze levenstandaard beter gaat worden. 

Mijn leven is extreem moeilijk, maar ik waardeer het ontzettend dat ik op deze manier toch verder kan komen in het leven. Ik bid tot God dat hij mijn droom kan waarmaken om de levensstandaard van ons gezin te verbeteren. 

Ik ben heel dankbaar dat ik gesponsord wordt en ik zal heel goed mijn best doen op school om de opleiding tot een succes te laten worden.